)آموزش موسیقی کمک می کند تا زبان و استدلال را توسعه دهد:

دانش آموزانی که آموزش های ابتدایی موسیقی دارند، بخش های مغز مربوط به زبان و استدلال را توسعه می دهند.

سمت چپ مغز با موسیقی پیشرفته تر شده است و آهنگ ها می توانند اطلاعات را در ذهن دانش آموزان حفظ کنند.

 

۲) تسلط بر حفظ:

حتی هنگام ورق زدن صفحات نت، نوازندگان به طور مداوم با استفاده از حافظه خود، کار را به بهترین نحو انجام می دهند،

و این نشان دهنده این است موسیقی می تواند در افزایش مهارت ذخیره سازی و حفظ به دانش آموزان در آموزش و پرورش و فراتر از آن کمک کند.

۳) دانش آموزان می آموزند که کار خود را بهبود ببخشند:

یادگیری موسیقی باعث ارتقاء مهارت ها می شود و دانش آموزان  می خواهند که به جای کار متوسط، کار خوب انجام دهند. این تمایل می تواند برای همه ابعاد تحصیلی اعمال شود.

Related image

 

۴) افزایش هماهنگی:

دانش آموزانی که با آلات موسیقی کار می کنند می توانند هماهنگی دست و چشم خود را بهبود بخشند. درست مثل ورزش یا بازی. کودکان هنگام کار کردن با ابزارآلات  موسیقی می توانند مهارت های حرکتی را توسعه دهند.

۵) حس موفقیت:

یادگیری نواختن قطعات موسیقی بر روی یک ابزار جدید می تواند یک هدف چالش برانگیز اما قابل دستیابی باشد. دانش آموزانی که حتی کوچکترین هدف را در موسیقی تجربه می کنند قادر به افتخار به دستاوردهای خود خواهند بود.

 

۶) بچه ها در مدرسه مشغول به تحصیل هستند:

یک موضوع لذت بخش مانند موسیقی می تواند بچه ها را سرگرم کند و در امور مدرسه شرکت دهد، به نظر می رسد که نوازندگان دانش آموز در مدرسه به مطالعه در موضوعات دیگر علاقه مندتر باشند.

۷) موفقیت در جامعه:

موسیقی می تواند توانایی ها و شخصیت را شکل دهد. دانش آموزان گروه و یا ارکستر احتمال کمتری برای مصرف مواد در طول عمرشان وجود دارد. آموزش موسیقی می تواند تا حد زیادی به توسعه فکری کودکان کمک کند.

۸) توسعه احساسی:

دانش آموزان موسیقی می توانند بیشتر از لحاظ احساسی توسعه یافته و با همدلی نسبت به دیگر فرهنگ ها تمایل داشته باشند که عزت نفس بالاتری داشته باشند و در مقابله با اضطراب بهتر عمل می کنند.

۹) دانش آموزان الگوهای یادگیری را بهتر فرامی آموزند:

کودکان با کمک آموزش موسیقی می توانند مهارت های ریاضی و شناخت الگوی خود را توسعه دهند. چون که اکثرا پخش موسیقی در فرمت سرگرم کننده ، تکرار می شود.

۱۰) نمرات بهتر در آزمون های ورودی مدارس خاص:

دانش آموزانی که دارای تجربه موسیقی هستند دارای نمرات بالاتری در این آزمون ها هستند. در یک پژوهش در آمریکا  که در آزمون(SAT) انجام شد  کسانی که در دوره های موسیقی شرکت کرده بودند به نسبت سایرین ۶۳ امتیاز بالاتر بر روی سوالات محور ادبی و ۴۴ امتیاز بیشتر در سوالات ریاضی کسب کردند.

۱۱) مهارت های شنیداری دقیق:

موسیقیدانان می توانند عناصر معنی دار و اطلاعاتی را در صداها، مانند معنای عاطفی در گریه نوزاد، را تشخیص دهند. دانش آموزانی که موسیقی را تمرین می کنند توجه بیشتری به شنوایی می دهند و الگوهای قابل پیش بینی از سر و صدای اطراف را می بینند.

۱۲) موسیقی تخیل و کنجکاوی فکری را ایجاد می کند:

معرفی موسیقی در سال های اولیه کودکی می تواند به ایجاد نگرش مثبت به یادگیری و کنجکاوی کمک کند.آموزش هنری تمام مغز را توسعه می دهد و تخیل کودک را توسعه می دهد.

 

۱۳) موسیقی می تواند آرامش بخش باشد:

دانش آموزان می توانند با یادگیری موسیقی با استرس مبارزه کنند. موسیقی  به خصوص در کمک به بچه ها آرامش بخش است.

۱۴) ابزارهای موسیقی می توانند رشته را آموزش دهند:

کودکانی که یاد می گیرند که یک ابزار را یاد بگیرند، می توانند یک درس ارزشمند در رشته ای بیاموزند.آنها مجبور خواهند بود زمان را صرف تمرین کنند و به چالش یادگیری با نظم و انضباط برای نواختن ابزار خود برسند.

۱۵) آمادگی برای اقتصاد خلاق:

سرمایه گذاری در آموزش خلاق می تواند دانش آموزان را برای نیروی کار قرن ۲۱ آماده سازد. اقتصاد جدید حرفه های هنری بیشتری را ایجاد کرده است و این شغل ها ممکن است در آینده سریعتر از دیگران رشد کند.

۱۶) توسعه در تفکر خلاق:

کودکان و نوجوانانی که هنر را مطالعه می کنند می توانند خلاقانه فکر کنند. این نوع آموزش و پرورش می تواند به حل مسائل با تفکر واگرا کمک کند و درک کند که ممکن است بیش از یک پاسخ درست وجود داشته باشد.

۱۷) موسیقی می تواند اطلاعات فضایی را توسعه دهد:

دانش آموزانی که موسیقی را مطالعه می کنند، می توانند هوش فضایی را بهبود بخشیده، که به آنها اجازه می دهد تا با دقت جهان را درک کرده و تصاویر ذهنی را شکل دهند. هوش فضایی برای ریاضیات پیشرفته و بیشتر مفید است.

۱۸) بچه ها می توانند کار گروهی را بیاموزند:

بسیاری از برنامه های آموزش موسیقی، کار گروهی را بخشی از یک گروه یا ارکستر می کنند. در این گروه ها دانش آموزان یاد خواهند گرفت چگونه با هم کار کنند و همکاری کنند.

۱۹) اتخاذ مسئولیت پذیری:

اجرای قطعه موسیقی می تواند ترس و اضطراب را به همراه داشته باشد. انجام این کار به بچه ها آموزش می دهد که چگونه ریسک می کنند و با ترس برخورد می کنند، و به آنها کمک می کند موفق شوند و به پتانسیل خود برسند.

۲۰) اعتماد به نفس بیشتر:

با تشویق معلمان و والدین، دانش آموزان با یک ابزار موسیقی می توانند از غرور و اعتماد به نفس بهره ببرند. آموزش موسیقی نیز احتمالا ارتباطات بهتر را برای دانش آموزان فراهم می کند.

و در کل این نشان دهنده این است آموزش موسیقی اگر از سنین پایین و از طریق بازی و نشاط آموزش داده شود، کل موضوع یادگیری را در کودک تحت تأثیر قرار می‌دهد و آن را جذاب می‌کند و او را به فرایند یادگیری در علوم مختلف علاقه‌مند و ترغیب می‌کند.

با امید به این که روزی آموزش موسیقی به دلیل فواید بسیاری که در رشد مهارت‌های کودکان دارد، به‌عنوان یک درس در بین دروس تحصیلی آموزش‌وپرورش کشور عزیزمان نیز گنجانده شود.

 

مدرسه و فرایند آموزشی و پرورشی در آن به عنوان یک سیستم می تواند زمینه هایی جهت شادابی دانش آموزان فراهم نماید. اگر در مدارس شوق زندگی کردن را به وجود بیاوریم بی شک اثرگذاری آن را در جامعه مشاهده خواهیم کرد .

یک دانش آموز شاد زندگی اش تحت سیطره خود اوست ، مسئولیت پذیر است و هدفمند به زندگی نگاه می کند ،آینده نگر است و امیدوار در مقابل مصائب و سختی ها . این نکته  منبعث از منطق قرآن و مورد تائید روانشناسان و متخصصان تعلیم و تربیت نیز می باشد ،چرا که قرآن دین اسلام را دین شادی دانسته و بسیاری روان شناسان هم معتقدند شور و شادی محرک خوبی برای اعمال مثبت انسانها می باشد.

موضوعی که قابل انکار نیست این که مدرسه به تنهایی نمی تواند این امر را محقق نماید نهادهای فرهنگی و مذهبی هرکدام یقینا راهگشا و کارگشایند و می توانند در این خصوص نقش آفرین باشند .

بی تردید  یکی از مشکلات جامعه امروز ما غفلت از شادی و نشاط در زندگی می باشد که منجر به بیماری های روانی و اضطراب و افسردگی شده ، شاد بودن دانش آموز درمدرسه باعث رشد و شکوفایی در تمام ابعاد وجودی دانش آموزمی شود که اسناد بالادستی از جمله سند تحول بنیادین به این موضوع پرداخته  اند ؛ آن جا که که ساحت های تعلیم و تربیت را مقوله ای جهت تربیت چند ساحتی دانش آموز دانسته می توان دلالت ساحت تربیت هنری و زیبا شناختی بر این جنبه را استنباط نمود .

البته که این شادی باید در مدارس مدبرانه و مبتنی بر اصول و معیارهای دینی و اعتقادی مان مدیریت شود ؛ چرا که آموزش و پرورش برای تغذیه میوه هایش نیازمند منابع و شرایطی است که موجبات رشد آنها را فراهم نماید به همین دلیل  این شادی نباید احساسی ، زودگذر و مقطعی باشد بلکه  باید بتواند یک احساس و باور عمیق را در راستای مبارزه با مشکلات سر راه دانش آموز به وجود آورد.

یکی از بهترین راههای شاد نمودن دانش آموزان لاجرم موسیقی است که برنامه ریزی و سازماندهی موثری باید درمدارس صورت گیرد و شرایط و موقعیت هایی را دراین راستا فراهم آورد که صدالبته نباید موجب لطمه به دانش آموز و قبح اخلاقی تلقی شود بلکه باید هدفمند ورود پیدا کرد .

نکته قابل تامل این که در بسیاری از کشورهای پیشرفته، آموزش موسیقی یکی از مهمترین عنوان های درسی مدارس به حساب می آید و تمامی دانش آموزان باید همچون دیگر دروس به یادگیری آن بپردازند که این مهم در کشور ما مورد غفلت واقع شده و باید مورد بازنگری قرار گیرد .

نقش خانواده به عنوان اولین نهادی که دانش آموز در آن رشد می کند را نیز نباید از نظر دور داشت ، در این زمینه خانواده باید همگام و همراه  با مدرسه در این مهم نقش خود را ایفا نماید.

مدیران مدارس هم باید نظارت مشارکتی بر فعالیت های پرورشی داشته و مطالعه و دانش خود را در این راستا ارتقا دهند.

چند راهکار که به زعم نگارنده می تواند راهگشا باشد :
*  استفاده از مربیان و اساتید موسیقی و دریافت پیشنهادات ایشان جهت  پخش موسیقی آرام بخش در مراسم آغازین و ساعات استراحت

*استفاده از نخبگان موسیقی در سطح استان

*هم اندیشی با اداره کل ارشاد استانها

* جذب اساتید برتر موسیقی و دایرکردن کلاسهای موسیقی اصیل

* هم اندیشی با صاحبان فکر و اندیشه در این باب و ارایه راهکارهای مناسب و متناسب با موقعیت دینی و اعتقادی

* استفاده از ظرفیت های هنری معلمان کشور و استان

* ارائه یک رویه هماهنگ کشوری و بعضا استانی به عنوان طرحی هماهنگ

* آشنایی دانش آموزان با موسیقی اصیل

* ایجاد کلاسهای فرهنگی و هنری توسط اساتید صاحب نام و تایید شده وزارت آموزش و پرورش

 


طرح پرسش مهر موسیقی ,دانش ,آموزان ,تواند ,های ,آموزش ,دانش آموزان ,می توانند ,می تواند ,موسیقی می ,را در ,دانش آموزان فراهممنبع

پرسش مهر 98

پرسش مهر چیست

نظریه های مختلف فضای آموزشی شاداب و تاثیر آن بر مدارس

زیباسازی مدرسه

چگونه می توانیم کلاس شادی داشته باشیم

فایده موسیقی در ایجاد شادی در مدرسه

مدرسه با نشاط

مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

آموزش کامپیوتر پکیج تصفیه فاضلاب سه سوته خرید کن تحویل بگیر ویدئو پروژکتور نیزا اخبار فیلم روز دنیا نگاهی به تاریخ سینما هر چی بخوای هست فروشگاه اینترنتی قطعات دامپتراک HD785 فروشگاه آنلاین هنر زنجان Teaganddf7 House